Μαθήματα Χορού

Κλασικό μπαλέτο

Ο κλασικός χορός, διαχρονικός, είναι ένα είδος χορού που δομεί το σώμα απαιτώντας λεπτές δεξιότητες δύναμης, συντονισμού και αίσθησης του χώρου και του εαυτού μας. Δουλεύοντας συμμετρικά και με τον ίδιο ρυθμό όλες τις πλευρές αναπτύσσονται και δυναμώνουν οι μύες το ίδιο.

Ρυθμική αγωγή

Πρόκειται για τμήματα μικρών παιδιών ηλικίας 3,5 - 5,5 ετών που μέσα από την  ρυθμική (μουσικοκινητική) αγωγή αναπτύσσουν την αίσθηση του ρυθμού και μαθαίνουν να λειτουργούν και να δουλεύουν σαν ομάδα. Με ένα μεγάλο πρίσμα ασκήσεων και παιχνιδιών μαθαίνουν το σώμα τους και δυναμώνουν το μυικό τους σύστημα.

Σύγχρονος χορός

Ο σύγχρονος χορός είναι ένα είδος χορού με ποικίλες τεχνικές και βασίζεται σε μια φιλοσοφία κίνησης η οποία εξελίσεται συγχρόνως με την εποχή μας. Απελευθερώνει το συναίσθημα σαν χείμμαρο, ξεμπλοκάρει το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας εκφράζοντάς το με την κίνηση.

Χορός Jazz

Ο χορός jazz ξεκίνησε από της Η.Π.Α. στα τέλη του 19ου αιώνα ως ακόλουθο της μεγάλης επιτυχίας της μουσικής jazz. Βελτιώνει την εκφραστικότητα, την θεατρικότητα και την ταχύτητα στην κίνηση. Ξετρυπώνει χαρακτηριστηκά που δεν πίστευες οτι μπορείς να έχεις.

Χορός Flamenco

Το  Flamenco είναι ένας όρος που αφορά ένα είδος μουσικής για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε από μία συνύπαρξη και μείξη αραβικής, ανδαλουσιανής, σεφαρδιτικής και τσιγγάνικης κουλτούρας στην περιοχή της Ανδαλουσίας. Έχει κοφτές κινήσεις με νεύρο και συναίσθημα.

Χορός Oriental

Ο χορός oriental είναι ένας χορός της ανατολής, καθαρά γήινος που βασίζεται σε αρχέγονα φυσικά ένσικτα. Εξασκεί τους κοιλιακούς μύες και ενδυναμώνει το πίσω μέρος της πλάτης. Σταθεροποιεί τη δομή και την ευλιγισία των γοφών. Είναι για όλες τις ηλικίες και όλους τους σωματότυπους.

Χορός Latin

Με τον όρο χορός latin αναφερόμαστε σε μια πλειάδα χορών της Λατινικής Αμερικής. Χορεύονται συνήθως σε ζευγάρια και είναι σε πιο γρήγορο ρυθμό από τους ευρωπαϊκούς. Είναι περισσότερο αισθησιακοί και δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη σωστή ρυθμική έκφραση.

Χοροί Hip - Hop | Break Dance

Ο χορός Hip Hop γεννήθηκε στους δρόμους της Αμερικής, ως κομμάτι της ευρύτερης κουλτούρας Hip Hop η οποία περιλαμβάνει επίσης τη μουσική Rap και το Graffiti.

Μαθήματα Pilates

Το  Pilates συνδέοντας νού και σώμα είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος ασκήσεων που δημιουργήθηκε πριν περίπου έναν αιώνα από τον Τζόσεφ Πιλάτες. Είναι σχεδιασμένες να εκτελούντια με έναν συνεχή τρόπο με σκοπό να δυναμώνουν και να επικμηκύνουν τους μύες ώστε να βελτιωθεί η στάση και η ευθυγράμμιση του σώματος.

Ελληνικοί χοροί

Οι  ελληνικοί χοροί χωρίζονται σε λαϊκούς και σε παραδοσιακούς. Οι λαϊκοί χοροί είναι πανελλαδικής εμβέλειας και διαχωρίζονται από τους παραδοσιακούς αφού οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί αφορούν συγκεκριμένο τόπο στην Ελλάδα και όχι έναν χορό που χορεύεται γενικά σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Home Μαθήματα Χορού